Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillat revbensspjäll med ingefärsglaze

Annons

4 portioner

1,5 kg tunna revbensspjäll

Till marinaden:

2 msk konc. kycklingfond

3 msk chilisås på tomatgrund

1 msk rapsolja

1 tsk grovmald svartpeppar

1 tsk paprikapulver

1 tärning grönsaksbuljong

3 msk rapsolja

1 msk farinsocker

1 dl chilisås på tomatgrund

3 msk finhackad färsk timjan

3 msk finriven färsk ingefära

1 finhackad röd chili, inte alltför stark

Blanda marinaden och pensla revbensspjället på båda sidor. Låt spjället vila en halvtimme så marinaden hinner sätta smak innan köttet läggs på grillen.

Förbered glazen. Smula ner buljongtärningen i en skål och slå på olja och farinsocker. Se till att buljongtärningen löser upp sig. Blanda i chilisås. Hacka timjan. Skala och riv ingefära. Hacka chilin, men ta inte med frön och fäste. Blanda kryddorna i glazen och låt den gärna stå någon timme innan den penslas på det färdiggrillade köttet.

Tänd grillen och invänta fin glöd. Grilla spjället 3-4 minuter per sida. Vänd köttet en gång. När köttet grillats 2 minuter på andra sidan penslas översidan med glaze. Värmen gör att smaken från glazen sätter sig bättre. Lyft köttet från grillen och lägg den med den glazade sidan nedåt. Avsluta med att glaza den sida som grillades sist.

Annons
Annons