Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillkorv med bulgursallad

Annons

4 portioner

Fräsch och enkel vardagssallad)

8 grillkorvar, 400g

bulgur för fyra personer

1 stor broccoli

15 cm purjolök

2-3 klyftor vitlök

1 msk ingefära

10 cm gurka

1 knippe mynta

200 g yoghurt (gärna grekisk eller turkisk som är tjockare i konsistensen)

salt och peppar

Koka bulgur, dela broccolin i mindre buketter och låt dem koka med de sista 3 minuterna. Häll av i durkslag och spola av med kallt vatten. Gör gurkyoghurten; strimla gurkan på rivjärn, pressa vätska ur den rivna gurkan. Blanda riven gurka och matlagningsyoghurt. Smaksätt med finhackad mynta, salt och peppar.

Skär korven i bitar, strimla purjolöken, finhacka eller riv färsk ingefära och vitlök.

Stek korv och purjolök i olivolja. Tillsätt vitlök och ingefära. Blanda ned bulgur och broccoli i stekpannan. Stek på medelvärme tills det är genomvarmt. Servera med en klick gurk-yoghurt.

Annons
Annons