Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgrillad ryggbiff

Annons

4 portioner

750 g utskuren biff, hel bit

Till marinaden:

3 msk rödvin

2 msk rapsolja

1 msk chilisås på tomatgrund

1 msk HP-sås

1 krm liquid smoke (rökessens på flaska)

Den här rätten kräver en grill med lock. Skär bort kappan från köttet och putsa även bort eventuellt synligt fett. Blanda samman marinaden och pensla köttet runt om.

Grilla köttet över fin glöd. Vänd köttet efter några minuter så det får stekyta runt om. Lägg på lock, öppna bottenventilen helt och toppventilen till hälften. Grilla köttet cirka 20 minuter. Vänd det två gånger under grillningen. En stektermometer i köttet ger bästa kontrollen. Kärntemperatur på 60 grader innebär rosa kött, 65 grader genomstekt.

Lyft köttet från grillen och packa in det i aluminiumfolie. Låt köttet efterdra minst 10 minuter innan det skivas upp. Skulle någon uppleva köttet för rött är det lätt fixat genom att lägga den utskurna skivan på grillen några sekunder.

Annons
Annons