Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt oxfilé

Annons

4 portioner

700 g oxfilé

1 tsk salt

1 tsk grovmald svartpeppar

smör och rapsolja till bryning

Putsa filén. Ta bort hinnor och synligt fett med vass kniv. Skär försiktigt så inte det dyra köttet följer med.

Blanda salt och svartpeppar. Gnid in filén med kryddblandningen.

Hetta upp en stekpanna. Bryn köttet runt om så det får fin färg. Så här långt kan tillagningen förberedas. När köttet ska serveras steks det färdigt i 200 graders ugn 15-20 minuter beroende på hur genomstekt man vill ha sin filé. Avsluta alltid stekningen med att rulla in köttet i folie och låt det ligga 7-8 minuter innan det skivas upp. Är man för snabb med kniven hamnar all den goda köttsaften på skärbrädan, i synnerhet om man valt en kortare stektid med avsikt att få ett rött och saftigt kött.

Annons
Annons