Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta lammburgare med olivkräm

Annons

4 portioner

2 msk ströbröd

1/2 dl mjölk

600 g lammfärs

1 ägg

3 vitlöksklyftor

1 chili eller 1/2 tsk chiliflakes

2 msk hackad bladpersilja

2 msk hackad färsk mynta

2 tsk spiskummin

salt

nymalen svartpeppar

4 skivor stark ost

4 ciabattabullar eller liknande

1/2 dl olivkräm eller tapenade

grönsallad

1 rödlök

4 feferoni

2 tomater

Häll ströbrödet i mjölken och låt det stå och svälla lite. Blanda sedan med lammfärsen och ägget. Tillsätt hackad vitlök, chili, persilja och mynta. Krydda med spiskummin, salt och svartpeppar. Låt gärna stå en stund. Forma sedan fyra burgare.

Grilla eller stek burgarna och lägg på osten på slutet så att den smälter lite. Dela ciabattabröden och värm dem hastigt i ugnen eller brödrosten, bred sedan olivkräm på snittytorna. Bädda med salladsblad på underdelen. Lägg burgarna ovanpå salladen. Toppa med lökringar, feferoni och tomatskivor. Stick in ett grillspett av trä och kläm till brödet så att allt håller ihop.

Servera genast!

Annons
Annons