Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ias kokta köttgryta

Annons

4 portioner

500 g grytbitar av nöt- eller älgkött

1 ½ dl vatten

1 dl rödvin

1/4 dl japansk (helst) eller kinesisk soja

1 tsk krossad svartpeppar

1 vitlöksklyfta, skalad och lätt tillplattad

timjan

1 tsk hel rosépeppar

enbär, om du vill

1 handfull torkad svamp, om du vill, till exempel trattkantareller

3 dl crème fraiche

hackad persilja att strö över

Lägg köttet i en gryta med vatten, vin, soja, peppar och vitlök, låt koka upp. Grytan behöver praktiskt nog inte skummas. Smaksätt med timjan, rosépeppar och eventuellt några enbär. Låt koka 20- 30 minuter, beroende på köttkvaliteten. Tillsätt eventuell torkad svamp ungefär 15 minuter innan köttet är klart.

Tillsätt créme fraiche och blanda väl, smaka av och strö över hackad persilja. Servera med pressad potatis.

Annons
Annons