Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Il Tempos långkokta köttfärssås

En förenklad variant av Il Tempos grundrecept som egentligen görs på spädgris och serveras med hemgjord pasta.

4 portioner, 2 timmar

1 dl olivolja

500 g fläskkarré, hackad

1 nypa torkad timjan

3 vitpepparkorn

1 lagerblad

2 schalottenlökar, hackade

2 vitlöksklyftor, hackade

2 chilifruktar, hackade (gärna rostade och skalade)

1 msk honung

5 dl marsalavin

5 dl kycklingbuljong

1 msk soja

1/2 tsk vitvinsvinäger

5 msk grädde

500 g tagliatelle

5 färska salviablad, finskurna

5 droppar tryffelolja, helst äkta

färskriven parmesan

flingsalt

Bryn köttet med timjan, vitpepparkorn och lagerblad i vid tjockbottnad panna med lite mer än hälften av olivoljan. Krydda med en nypa flingsalt. Låt puttra i 10-15 min tills köttet fått fin färg och all vätska försvunnit.

Tillsätt lök, vitlök och chili. Fräs ytterligare 5-7 min. Tillsätt honungen och blanda runt i någon minut.

Tillsätt vin och buljong. Koka sakta under lock i 1,5 timme.

Ta bort locket och låt nästan all vätska koka bort. Rör med träslev så att såsen inte bränns vid i botten.

Tillsätt soja och vinäger. Koka ihop. Salta och peppra och låt koka samman.

Tillsätt grädde och koka någon minut. Smaka av.

Blanda med tagliatelle, strimlade salviablad, tryffelolja och färskriven parmesan.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons