Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk fruktsallad i glas

Annons

2 portioner

(Konserverad eller fryst frukt ersätts med färsk i mån av tillgång)

1 liten burk konserverade aprikoser

2 kiwifrukter

50 g hallon

1 msk socker

1 msk citronlikör

100 g ricottaost

2 msk mager grädde

2 msk riven, mörk choklad

1 krm vaniljsocker

1 krm rivet citronskal

1/2 krm malen kanel

1. Rör ricottaosten med grädde till smidig konsistens. Smaksätt med riven choklad, vaniljsocker, rivet citronskal (bara det yttersta gula) och kanel. Ställ kallt.

2. Skala och skiva kiwin. Skär aprikoserna i mindre bitar. Lägg bitarna i skål och tillsätt socker och likör (om man vill). Varva den marinerade frukten med hallon i glas. Toppa med den smaksatta ricottan strax före servering. (TT Spektra)

Annons
Annons