Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italienska köttbullar med mozzarella

Annons

4 portioner

cirka 500 g köttfärs (nöt- eller blandfärs efter behag)

1 mozzarella

1 ägg

ströbröd

salt peppar

mjölk

1 burk krossade tomater

1 stor gul lök

vitlök

oregano

tomatpuré

1 buljongtärning

salt och peppar

Hacka mozzarellan i bitar.

Blanda köttfärs, ägg, ströbröd mjölk, mozzarella, salt och peppar och låt stå en stund. De faktiska måtten är inte särskilt viktiga, du väljer själv vilka ingredienser som ska framträda mest.

Finhacka den gula löken och vitlöken, fräs i kastrull tills den gulnat och mjuknat. Häll i tomaterna, tomatpurén, buljongtärningen och kryddorna, låt puttra ett tag.

Rulla köttfärsblandningen till små köttbullar och stek.

Lägg upp på fat och häll tomatsåsen över, servera med pasta "al dente". Några färska tomater och en liten sallad är inte heller helt fel till.

Annons
Annons