Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbstårta

Annons

8 portioner

En snabb och fräsch tårta med frisk crème fraiche i stället för grädde.

1 paket färdiga tårtbottnar

2 liter jordgubbar

eventuellt amarettolikör

1 burk lemon curd

2 citroner

4 dl crème fraiche

1 msk vaniljsocker

1 msk strösocker

färsk mynta

Lägg upp den nedersta tårtbotten på ett tårtfat. Snoppa och skiva jordgubbar och täck botten. Är det en barnfri tårta kan du slå på lite amaretto, annars pressar du bara över citronsaft (gäller även med amaretto). Lägg på nästa tårtbotten och bred på ett lager lemon curd. Täck med skivade jordgubbar och kanske en skvätt amaretto plus citronsaft. Lägg på den sista tårtbotten och bre på lemon curd.

Vispa crème fraichen, vaniljsocker och strösocker med elvisp tills det blir samma konsistens som vispad grädde. Bred ut på tårtan så att den täcks helt. Dekorera med hela jordgubbar, strimlade myntablad och en vacker midsommarblomma. Ställ svalt tills det är dags att äta.

Servera med ett glas amaretto eller jordgubbssaft.

Annons
Annons