Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julköttbullar

Annons

0 portioner

Cirka 50 stycken

2 kalla, kokta potatisar

1 gul lök

500 g nötfärs

300 g fläskfärs

1 ägg

1 dl mjölk

2 tsk salt

1 krm vitpeppar

margarin till stekning

Riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet och löken på den grova. Blanda dem med alla övriga ingredienser till en jämn smet.

Rulla jämna, fina köttbullar. Fukta händerna lite så fastnar int smeten.

Värm en stor stekpanna och lägg i en klick margarin. Lägg i köttbullarna när margarinet slutat fräsa. Sänk till medelstark värme, till 8 på en 12-stegsplatta eller 4 på en 6-stegs. Vänd köttbullarna försiktigt i början, då är de väldigt mjuka och ömtåliga. Stek dem i ca 10 minuter, dela och titta efter om de är klara.

Stek köttbullarna i två omgångar, annars blir det för trångt i pannan. Servera dem kalla eller varma på julbordet.

Annons
Annons