Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kålpudding

Annons

4 portioner

400 g fläsk- eller blandfärs

1 gul lök

1/4 vitkålshuvud

5 dl vatten

5 dl tärningsbuljong

smör eller margarin

salt och vitpeppar

1.

Strimla kålen. Ta inte med den grova rotstocken. Lägg strimlorna i en stor kastrull och låt dem fräsa 10-15 minuter med smör eller margarin. Kålen ska bli blank och mjuk, inte bränd och mörk.

2.

Koka upp en halv liter vatten och lägg i en tärning köttbuljong.

3.

Blanda köttfärs med fint hackad lök och kryddor. Fördela färsen i en ugnsfast form. Täck med kål och avsluta med att slå på buljong. Vätskan ska gå upp till halva puddingens höjd.

4.

Grädda kålpuddingen 35-40 minuter i 200 graders ugn. Kålpudding bjuds med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.

Annons
Annons