Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalvrulader med kaprissås

Annons

0 portioner

600 g kalvinnanlår

1 knippa bladpersilja

4-5 kvistar timjan

salt och vitpeppar

smör

1 schalottenlök

1 dl grädde

1 dl torrt vitt vin

2 dl vatten

1 tsk koncentrerad kalvfond

Till såsen:

1 1/2 msk smör

2 msk vetemjöl

4 dl vätska från tillagningen

1 dl grädde

3 msk avrunnen kapris

Skär tunna skivor av kalvinnanlåret, cirka 5 millimeter om det går. Blir skivorna för tjocka får man banka ut dem med knuten hand. Fördela grovt hackad persilja och fint hackad timjan på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare (som inte får smaka mint).

Bryn ruladerna runt om i smör. De ska få färg, men inte mer. Lyft över ruladerna till gryta och lägg en grovt hackad schalottenlök i pannan. Låt löken dra på eftervärmen.

Slå grädde, torrt vitt vin och vatten över ruladerna. Skrapa ur stekpannan med schalottenlök och smör och tillsätt kalvfond. Bräsera ruladerna under lock knappt 10 minuter. Ta upp, dra bort tandpetarna och håll ruladerna varma på fat täckt med folie, gärna över potatiskastrullen.

Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull. Sila över skyn från grytan och koka upp. Sänk värmen och tillsätt grädde. Sjud såsen fem minuter. Smaka till sist av med kapris som spolats av i kallt vatten, salt, peppar och eventuellt lite mer kalvfond. Serveras med kokt eller pressad potatis.

Annons
Annons