Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kasslerwok

Annons

4 portioner

400 g kassler

1 gul lök

1 röd paprika

1 grön paprika

1 zucchini

3 stjälkar blekselleri

75 g cashewnötter

3-4 msk thailändsk chilisås

1/2 msk koncentrerad kycklingfond

1 tsk thailändsk röd curry

vatten

rapsolja

Ta bort nätet och strimla kasslern. Ansa och skär grönsakerna i bitar.

Hetta upp en wok- eller stekpanna. När den är riktigt het tillsätts olja och grönsaker. Woka under omrörning någon minut.

Tillsätt kassler och cashewnötter. Woka någon minut till.

Mät upp thailändsk chilisås, tunna den med några matskedar vatten och rör ner den thailändska, röda curryn. Den som vill kan även tillsätta koncentrerad kycklingfond. Slå såsen i pannan och låt allt dra på eftervärmen någon minut. Om man wokar i litet kärl bör man laga maten i omgångar och lyfta över till en skål vid sidan. Avsluta med chilisåsen, curryn och fond som hettas upp med vattnet och hälls över woken före servering. Bjuds med osaltat ris och blandad grönsallad.

Annons
Annons