Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok

Annons

4 portioner

500 g fläsk- eller skinkfärs

1 äggvita

3/4 dl torr sherry

3 msk maizenamjöl

2 msk kinesisk soja

1 purjolök, finhackad

1 dl bambuskott, hackade

1/2 msk färsk ingefära, riven

1/2 tsk vitpeppar

2 msk vetemjöl

1 msk flytande matfett

1 msk sesamolja

1/2 kg vitkål, strimlad

1 msk sesamolja

4 dl kycklingbuljong

2 msk kinesisk soja

Blanda äggvita, sherry, maizena och soja. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt färs, lök, bambuskott och ingefära. Smaksätt med peppar och blanda till en jämn smet. Forma stora köttbullar och rulla i mjöl. Bryn dem runtom i matfett och olja.

Fräs vitkålen i olja i wok eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt buljong och soja. Sjud 10 min under lock. Lägg i köttbullarna och sjud ytterligare 10 min tills de är genomstekta.

Annons
Annons