Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk bacon cheeseburgare

Annons

4 portioner

4 skivor bacon

1 kg nötfärs, 10 procents fett

salt

nymalen svartpeppar

olivolja

4 stora hamburgerbröd

4 skivor ost, helst cheddar

Dressing:

2 dl majonnäs

1 msk chilisås

1 tsk HP-sås

1/2-1 tsk chipotle-tabasco

2 msk bostongurka

1/2 finhackad liten gul lök

2 tsk konjak

1/2-1 tsk citronsaft

några droppar tabasco

salt

nymalen svartpeppar

Tillbehör:

4 hela saltgurkor

1-2 bifftomater

1 gul eller röd lök

1 litet isbergssalladshuvud

Börja med dressingen. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av. Låt gärna stå en stund och samla smak.

Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

Forma färsen till fyra hyfsat stora biffar. Salta, peppra och pensla med lite olivolja. Grilla eller stek i cirka fem minuter (beroende på hur välstekt du vill ha köttet). Vänd och lägg på ost och bacon på den stekta sidan. Stek eller grilla ytterligare ett par minuter.

Rosta hamburgerbröden i ugnen eller brödrosten. Lägg biffarna i de varma bröden. Lägg upp på tallrik och komplettera med kluven saltgurka, skivad tomat och lök och salladsblad. Servera dressingen i en liten skål vid sidan om. Låt var och en ladda sina burgare vid bordet.

Annons
Annons