Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt picnicbog med linser och chorizo

Annons

4 portioner

1 kg bogkött av vildsvin

1 morot

1 gul lök

1 bit rotselleri

timjan

lagerblad

salt och pepparkorn

4 färska, spanska chorizokorvar, ca 100 g/st

8 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor, hackade

3 dl gröna linser (blötlägges över natten)

olivolja till stekning

havssalt och grovmalen peppar

persilja till garnering

1 dl god olivolja

Börja med att skölja köttet i kallt vatten. Skär sedan morot, lök och selleri i centimeterstora bitar.

Koka upp köttet i kallt vatten och låt koka 5 minuter. Skumma väl och byt vatten. Tillsätt grönsakerna och kryddorna och sjud på svag värme i cirka en timme.

Bryn den skivade korven med hela schalottenlökar och hackad vitlök i het olivolja.

Lägg ner de blötlagda linserna och det stekta i köttgrytan och koka i minst 30 minuter på svag värme; rör försiktigt under tiden. Det är viktigt att linserna är så hela som möjligt men välkokta.

Krydda med salt och peppar.

Ta upp köttet och skär det i mindre bitar innan du serverar denna härliga gryta av grov karaktär. Garnera med skuren persilja och toppa varje portion med riktigt fin olivolja.

Annons
Annons