Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärslimpa

Annons

4 portioner

4 hg blandfärs

2 medelstora kokta potatisar

1 msk potatismjöl

1½ dl vatten

1 ägg

1½ tsk salt

1½ krm vit- eller svartpeppar

1 gul lök

1 tsk smulad oregano

Mosa eller riv potatisarna. Skala och hacka eller riv löken.

Allt blandas väl.

Forma till en knubbig limpa.

Tillbehör till köttfärslimpan

4-5 portioner

10 medelstora potatisar

4 gula lökar

4 morötter

3 dl buljong (tärning)

2 msk smält smör

1½ msk äkta soja

persilja

Skala potatis, lök, morötter. Skär potatis och lök i klyftor, morötterna i tunna skivor.

Förväll (koka försiktigt) lök och morötter i buljongen 4-5 min. Spara buljongen.

Lägg potatis, lök och morötter runt köttfärslimpan.

Pensla allt med fett och soja.

Stek i 175 graders ugn cirka en timme.

Ös med buljong efter 30 min.

Klipp över persilja.

Annons
Annons