Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddig gulasch

Annons

4 portioner

800 g skinkstek eller grytbitar av fläskkött

2 gula lökar

2 röda paprikor

1 msk paprikapulver

1 tsk mejram

1 krm mald kummin

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 msk konc. kalvfond

10-12 potatisar

1 tsk rivet citronskal

salt och peppar

smör

maizena

1. Skär köttet i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka de gula lökarna och paprikorna ganska grovt.

2. Bryn lök- och paprikabitar med smör i en stor stekgryta. Tillsätt paprikapulver, kummin, mejram, tomatpuré och pressa i vitlöken. Rör om och dra grytan från värmen. Paprikapulver kan lätt bli fränt i smaken om det bryns för länge.

3. Vänd ner köttet och rör om så att kryddorna fäster. Tillsätt vatten så det täcker köttet med råge och avsluta med koncentrerad kalvfond. Låt gulaschen koka upp och sedan sjuda sakta under lock i 30 minuter.

4. Tvätta en citron noga och riv av en tesked från skalet. Blanda skalraspet i gulaschen och smaka av med salt och vitpeppar.

5. Skala och skär potatisarna i tjocka skivor. När köttet i gulaschen känns klart tillsätts potatisskivorna. Låt allt sjuda 10-15 minuter eller till dess potatisen är genomkokt. Red av gulaschen med maizena. Servera i djupa tallrikar med sked och gaffel.

Annons
Annons