Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddig kyckling med mangosalsa

Annons

4 portioner

4 kycklingfiléer, gärna med skinnet kvar

1 chipotlechili, blötlagd, urkärnad och finhackad (eller 1 färsk röd jalapeño)

16 vitlöksklyftor, skalade

1/2 msk rosépeppar

2 msk persilja, finhackad

1 dl kycklingbuljong

1 msk citronsaft

salt

Salsa

2 mangofrukter, skalade och tärnade

1 lök

1 röd chili, strimlad

2 msk persilja

2 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

salt

Blötlägg anchochilin i lite kallt vatten i 20 minuter. Ta bort fröhus och finhacka den tillsammans med vitlök, persilja och rosépeppar. Lägg kryddblandningen på kycklingfiléerna och massera in den i köttet. Stek kycklingen och de skalade vitlöksklyftorna i olivolja till de fått en fin färg. Tillsätt kycklingbuljong och citronsaft och koka upp. Lägg därefter kycklingen i en ugnsfast form och salta. Häll stekskyn i samma form. Ställ köttet i ugnen på 175 grader i ungefär 15 minuter. Låt filéerna vila en stund innan de skärs upp. Gör under tiden färdigt mangosalsan.

Tärna den skalade mangon och lägg i en skål. Skiva löken och chilin och tillsätt i skålen. Ta bort fröhuset om du vill ha mindre hetta i chilin. Tillsätt olivolja, vinäger, persilja och salt och blanda.

Lägg upp mangosalsan på en tallrik och toppa med den skivade kycklingfilén och de stekta vitlöksklyftorna. Ringla lite av stekskyn över kycklingen och servera.

Annons
Annons