Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddiga julköttbullar

Annons

500 g blandfärs, 70 nöt och 30 fläsk

2 msk veteströbröd

2 msk vatten

1 tsk konc. kalvfond

1 ägg

1 dl grädde

1/2 finhackad eller riven gul lök

salt och kryddpeppar

smör och rapsolja

1. Blanda ströbröd, vatten och kalvfond i en skål. Låt blandningen stå och svälla i 5 minuter. Rör om då och då för att undvika klumpbildning. Finhacka, alternativt riv, löken fint. Stek lökhacket lätt i smör. Blanda ner lök, köttfärs, ägg och grädde i ströbrödet.

2. Arbeta smeten sakta tills den blir smidig och lätt att forma. Smaka av med salt och mald kryddpeppar. Har man svårt att smaka av rå färs kan man steka en provbulle.

3. Forma små köttbullar och stek dem gyllenbruna i lika delar smör och rapsolja. Ruska pannan då och då och lägg inte i för många köttbullar åt gången. Ska man göra riktigt många köttbullar kan man spritsa ut dem i kupad, fuktad hand. Använd engångsspritspåse i plast utan munstycke.

Annons
Annons