Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklilng med oliver och inlagd citron

Annons

6 portioner

2-3 msk olivolja

1 finhackad gul lök

3 gul lök bitar

3 vitlöksklyftor

Salt och svartpeppar

Lite mald ingefära och lite kanel

En stor nypa stött saffran

2 kilo kyckling

7 dl kycklingbuljong eller bara vatten

115 g grön-bruna oliver

Ett stort knippe finhackad persilja

1 citron inlagd i salt

Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken tills den är guldgul. Stöt under tiden vitlöken i en mortel med en nypa salt och blanda sedan i ingefära, kanel, saffran och lite peppar. Rör ner kryddorna i löken och fräs tills det doftar gott. Bred lök- och kryddblandningen över kycklingen.

Lägg kycklingen i en stor gryta. Häll över buljong eller vatten. Lägg på locket och låt sjuda på låg värme i 1 1/2 timme.

Tillsätt oliverna och inlagda citronerna. Lägg på locket och låt sjuda 15 minuter eller tills kycklingen är helt klar och sedan servera.

Annons
Annons