Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med banan och ananas i sötsur sås

Annons

4 portioner

600 g benfritt kycklingkött, gärna kycklingfiléer

Till sötsura såsen:

1 1/2 msk soja

2 dl hönsbuljong

2 dl ananasjuice

2 msk vinäger

3 tsk worcestershiresås

1 msk strösocker

1 msk honung

salt och peppar

1 vitlöksklyfta

4 skivor ananas

4 tomater

2 bananer

1 1/2 msk maizena + 2 msk vatten

1.

Skär kycklingköttet i mindre bitar.

2.

Blanda hönsbuljong, ananasjuice (ta den som finns i burken med konserverad ananas), soja, vinäger, worcestershiresås, socker, honung och pressad vitlök i en kastrull. Låt koka upp och sjuda lätt ett par minuter. Red av med maizena löst i vatten och fortsätt sjuda sakta i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

3.

Skålla tomaterna, det vill säga doppa dem i kokande vatten och dra av skinnet. Ta bort kärnorna och skär tomatköttet i bitar. Dela ananasskivorna i bitar och skala och skär bananerna i skivor.

4.

Hetta upp wok eller stekpanna. Stek kycklingköttet i omgångar om pannan är liten. Köttet måste bli genomstekt. Lägg i tomatkött och bananer och låt allt steka samman någon minut. Slå på den sötsura såsen och låt allt koka upp. Blanda ner ananasbitar.

5.

Serveras med osaltat ris och extra kryddor för den som så önskar.

Annons
Annons