Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med potatis, bönor och morötter

Annons

4 portioner

4 kycklingfiléer, stekta

300 g färskpotatis, kokt och halverad

150 g haricots verts, blancherade (se faktaruta)

100 g morot, finstrimlad

1 msk olivolja

1 dl dijonsenapsvinägrett

Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i smör. Lägg sedan in dem i ugn på 150 grader cirka 15 minuter, eller tills köttsaften är klar. Innertemperaturen ska då vara cirka 65-70 grader. Låt sedan kycklingen vila i aluminiumfolie eller smörpapper 5 minuter innan den skivas upp och serveras.

Skiva kycklingen. Värm upp potatis, haricots verts och morot i olivoljan i en stekpanna. Slå på dressingen och dra åt sidan. Servera ljummen tillsammans med en klick crème fraiche och en grönsallad.

-

Dijonsenapsvinägrett

2 msk rödvinsvinäger

1 msk dijonsenap

1 krm salt

peppar

1 msk hackad persilja

1 klyfta vitlök

4 msk olivolja

Mixa ihop allt med stavmixer.

Annons
Annons