Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingsoppgryta med ingefära

Annons

0 portioner

1 stor röd lök

4 morötter

6 kycklingfiléer

smör till grytan

1 l vatten

2½ dl matlagningsgrädde

2 tärningar hönsbuljong

1 bit färsk ingefära (57 cm)

3 tsk ketjap manis eller annan soja

salt och svartpeppar

Till servering och garnering:

Jasminris eller vanligt vitt ris

gott bröd

gräslök

mangoldskott

Finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan koka i cirka 5 minuter tills kycklingen är klar.

Servera soppgrytan med ris och gott bröd. Garnera med gräslök och mangoldskott.

Annons
Annons