Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingvingar i vitlökssmör

Annons

4 portioner

16 kycklingvingar

olivolja

salt och peppar

Vitlökssmör:

200 g rumsvarmt smör

1 knippe persilja

ett par kvistar timjan

5- 6 vitlöksklyftor

några stänk worcestershiresås

salt och peppar

Sätt ugnen på 200- 225 grader. Dela på

vingarna och skär bort yttersta leden. Dra försiktigt ned kycklingköttet mot den tjockaste delen så att benet blir synligt. Pensla med olivolja, salta och peppra. Ställ vingarna på kant i en smord ugnssäker form så att benen pekar uppåt. Stek dem frasiga i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Gör under tiden vitlökssmöret. Finhacka persilja och timjan. Krossa vitlöken. Rör ihop alla ingredienser.

Pensla vingarna rikligt med smöret eller klicka på det. Fortsätt stekningen tills smöret smält, kycklingen är genomstekt och hela rätten bubblar.

Servera rykande varmt med exempelvis nybakat vitt bröd.

Annons
Annons