Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingonskav med kantareller

En norrländsk renskavsgryta där lingonen ger stuns och kantarellerna djup.

Annons

1 1/2-2 dl lingon

2 dl kantareller

smör

1 knippa salladslök

salt

nymalen vitpeppar

240 g renskav

1 1/2 dl crème fraiche eller valfri grädde

1 1/2 tsk japansk soja

1/2 dl rött portvin (kan uteslutas)

1/2 tsk timjan

1/2 knippa persilja

Rensa svampen och lägg i torr stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt en klick smör och strimlad salladslök, fräs i fem minuter. Salta och peppra.

Bryn halvtinad renskav i smör i en gryta. Tillsätt kantarellerna, crème fraiche eller grädde, soja, portvin, timjan, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter eller tills kantarellerna känns klara. Rör ner lingonen och låt dem bli varma. Smaka av.

Klipp persilja över och servera med kokt potatis och haricots verts. (TT Spektra)

Annons
Annons