Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen skinkstek med vårgrönsaker

Annons

4 portioner

1 skinkstek på cirka 1 kg

1 tsk timjan

salt och vitpeppar

2 msk olivolja

Till serveringen:

1 bunt färsk, grön sparris

1 zucchini

vårlök eller en bit purjolök

smör och olivolja

salt och vitpeppar

Till örtcrèmen:

2 dl mager crème fraiche

1 msk hackad färsk timjan

1 msk hackad persilja

1 vitlöksklyfta

salt och vitpeppar

Gnid in steken med timjan, salt och vitpeppar. Lägg steken på ugnsfast fat och stick in en stektermometer. Ringla över olivolja och sätt in köttet i 175 graders ugn. Stek till knappt 70 graders kärntemperatur. Ta ut och täck steken med folie. Låt köttet vila minst 10 men gärna 30 minuter innan det skivas upp.

Blanda örtcrèmen av mager crème fraiche, hackade örter och en pressad vitlökslyfta. Smaka av med salt och vitpeppar.

Skär upp köttet i tunna skivor. Strimla zucchini och purjolök. Stek bitarna med färsk grön sparris i lika delar smör och olivolja. Salta och peppra. Fördela grönsaksblandningen på tallrikar, toppa med köttet och garnera med färska örter. Lägg en ring örtcrème runt och servera. Nykokt färskpotatis kan bjudas till.

Annons
Annons