Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marockanska lammköttbullar

Supergod variant på vanliga köttbullar. En del av hemligheten ligger i den marockanska kryddan "ras el hanout". Leta efter den i arabiska matbutiker eller gör din egen kryddblandning som nedan.

Annons

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 dl persilja

ca 1 dl färsk mynta

1/2 dl färsk koriander

1 kg lammfärs

2 äggulor

1 tsk malen spiskummin

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk kryddpeppar

1/2 tsk torkad chili eller kajennpeppar

1/2-1 tsk ras el hanout (finns i arabiska matbutiker)

(eller

1/4 tsk malen kardemumma

1/4 tsk malda nejlikor

1/4 tsk malen ingefära

1/4 tsk malen muskot

1/4 tsk kanel)

flingsalt

olivolja

smör

Skala lök och vitlök och skär i klyftor. Kör i mixer med mynta, persilja och koriander till en grön smet. Häll upp i en bunke tillsammans med lammfärsen. Tillsätt äggulor och alla kryddor (mängden varierar efter smak) och blanda väl.

Doppa händerna i kallt vatten och forma ovala köttbullar. Hetta upp olja och lite smör i en stekpanna och stek i omgångar tills de är bruna runt om och precis genomstekta. Det tar ett par minuter.

Servera med myntayoghurt, isbergssallad, tomater och pitabröd. (TT Spektra)

Annons
Annons