Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelhavspanna med fänkål och saffran

Annons

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad

1 gul lök, hackad

1 purjolök, strimlad

1 msk flytande margarin

1 msk olivolja

1 fänkålsstånd, strimlat (spar dillen)

2 msk apelsinjuice, koncentrerad

3 dl tomater, hela, konserverade

2 vitlöksklyftor, hackade

1 tsk dragon

salt och svartpeppar

1/ 2 g saffran

250 g pasta

Fräs lök och purjolök i margarin och olja, tillsätt köttet och bryn ytterligare fem minuter.

Tillsätt fänkål, juice, tomater, vitlök och dragon. Smaka av med salt och peppar. Koka upp saffranet i lite vatten och tillsätt det. Låt sjuda några minuter.

Servera med kokt pasta och garnera med fänkålsdillen.

Annons
Annons