Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias bästa BBQ-grillsås

Annons

1 portioner

En favorit som tål en repris. Oemotståndlig och gravt beroendeframkallande sås som passar till grillat fläskkött, fågel och lamm. Håller i kylskåp i en vecka.

1 färsklök eller 1/2 gul lök

2 msk rapsolja

1 dl ketchup

1/2 dl HP-sås

1/2 dl äppelcidervinäger

1 1/2 dl tomatjuice

1/2 dl svartvinbärsgelé

2 msk mörk sirap

2 msk worcestersås

1 tsk liquid smoke (finns i kryddbodar och välsorterade livsmedelsbutiker)

1 tsk kanel

2 rutor mörk choklad (minst 70 %)

1 tsk chilipulver

1/2 tsk cayennepeppar

salt

Skala löken om den inte är färsk. Finhacka och fräs mjuk i oljan i en kastrull utan att löken tar färg.

Tillsätt ketchup, HP-sås, vinäger, tomatjuice, gelé, sirap, worcestersås, liquid smoke och kanel. Hacka chokladen och häll i under omrörning. Krydda med chilipulver, cayenne och lite salt. Låt sjuda i 15 minuter och kör sedan såsen slät i mixern.

Servera ljummen eller varm till grillat fläskkött, lamm eller fågel.

Överbliven sås kan förvaras i försluten glasburk i kylen i uppåt en vecka.

Annons
Annons