Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörk viltsky

Annons

4 portioner

1/2 gul lök

1 msk smör

1 msk vetemjöl

3 dl vatten eller lika delar vatten och rödvin

1 msk vilt- eller kalvfond

1 tsk rödvinsvinäger

2-3 kvistar timjan

1 msk konc. svartvinbärssaft

koloritsoja

salt och vitpeppar

1. Fräs hackad lök med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vatten och rödvin. Tillsätt koncentrerad vilt- eller kalvfond, rödvinsvinäger och timjan.

2. Låt skyn koka upp och sedan sjuda sakta utan lock i minst 10 minuter. Färga såsen ganska mörk med koloritsoja. Smaka av med koncentrerad svartvinbärssaft, salt och peppar. Sila såsen.

Annons
Annons