Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nasi goreng (på julskinka)

Annons

För 4 personer

300 g kokt, rimmad skinka

200 g tillagad kyckling (eller skinka, korv eller annat kött)

100 g skalade räkor

1/4 vitkålshuvud

2 morötter

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 1/2 tsk curry

2 dl långkornigt ris

salt och peppar

rapsolja

Att äta till:

kall vitlökssås (se här intill)

sambal oelek (stark chilikrydda)

1. Skär bort fett och griljering från skinkan. Strimla köttet fint. Strimla även kyckling eller andra köttrester. Koka riset i 5 dl vatten.

2. Strimla vitkålen. Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och hacka de gula lökarna. Fräs kål, morötter och lök med fett i stekgryta eller kastrull. Rör om då och då. När kålen börjar mjukna tillsätts curry och riven eller pressad vitlök.

3. Vänd ner det kokade riset, skinkan och kycklingen i grytan. Till sist vänds räkorna i och grytan lyfts av spisen. Smaka av med salt och peppar.

Annons
Annons