Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ost- och skinkfylld kalkonrullad med varm potatis och bönsallad

Annons

4 portioner

1 kalkonbröst

100 g parmesanost

120 g serranoskinka

5 dl grädde

2 msk margarin

salt och peppar

Bönsallad:

75 g sockerärter

75 g bondbönor

75 g harricote verts

2 rödlökar

600 g färsk potatis

1 msk smör

salt

Rullader: Skär bröstköttet i 12 skivor, cirka 50 g styck. Platta ut skivorna med hjälp av köttbankare eller dylikt. Skär ost och skinka i stavar och lägg på skivorna. Rulla sedan ihop till rullader. Salta och peppra. Vänd rulladerna i mjöl. Stek rulladerna på ej för hög värme i margarin. Lägg skarvsidan ned först så att de inte öppnar sig. Lägg därefter rulladerna i en ugnsfast form. Slå över grädden och sätt in i ugn på 150 grader 3540 minuter.

Bönsallad: Tvätta färskpotatis och koka den färdig i saltat vatten. Rensa bönorna och skala rödlöken. Skär den i skivor och blanda med bönorna. Lägg blandningen i ugnsfast form, salta och klicka på smöret. Ställ in i ugnen i cirka 5 minuter på 150 grader. (Sätt in i ugnen när det återstår 5 minuter på rulladerna). Ta ut ur ugnen och blanda i den nykokta färskpotatisen.

Upplägg: Lägg bön- och potatissalladen på mitten av tallriken. Lägg rulladerna ovanpå och ringla gräddsåsen runt om.

Annons
Annons