Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peppriga kycklingvingar med lagerblad och citron

Annons

3 portioner

Helt underbar fingermat som dessutom är lätt att laga.

1 kg kycklingvingar (frysta går bra)

2 citroner

2 vitlöksklyftor

10 lagerblad

1-2 msk hel svartpeppar

1/2 dl olivolja

flingsalt

Tina kycklingvingarna om de är frysta.

Tvätta citronerna och skala dem tunt med potatisskalare utan att det vita följer med (du kan också riva på rivjärn). Finhacka skalet. Skala vitlöken. Stöt lagerblad, citronskal och vitlök i mortel. Tillsätt pepparn och stöt den grovt (det ska vara ganska stora bitar). Tillsätt olivolja och saften från citronen. Gnid in vingarna ordentligt med blandningen.

Lägg i långpanna, strö över flingsalt och kör in i ugnen på 250 grader i cirka 20-30 minuter eller tills vingarna fått mörk yta och nästan fastnat i plåten.

Ät med fingrarna tillsammans med en fräsch grönsallad.

Annons
Annons