Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polpettone (köttfärslimpa) med pinjenötter

Annons

6 portioner

En typ av rullad köttfärslimpa som man kan fylla lite med vad man vill.

250 g nötfärs

250 g fläskfärs

200 g brödinkråm, uppblött och urkramat

200 g färskriven parmesan

2 ägg

salt

nymalen svartpeppar

150 g uppblötta russin, gärna gula

100 g pinjenötter

100 g riven ost med smak

1/2 dl torrt vitt vin

Tomatsås:

olivolja

2 burkar hela tomater à 400 g

1 vitlöksklyfta, hel skalad

salt

1 nypa socker

färsk basilika

Blanda färs, bröd, parmesan, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma en rektangel av färsen på ett bakplåtspapper, men lämna lite plats på kanterna. Strö över russin, pinjenötter och riven ost. Ta papperet till hjälp och rulla ihop färsen från långsidan som en rulltårta. Öppna lite och slå på vitt vin. Vik till om ändarna så gott det går.

Lägg i långpanna och grädda i ugnen i 200 grader i 45-60 minuter. Låt svalna.

Hetta upp lite olja i en stekpanna, tillsätt tomater, vitlök, salt och socker. Koka på ganska hög värme tills det mesta av "vattnet" försvunnit. Mixa om du vill eller mosa lätt med gaffel. Riv i basilika.

Skiva upp rullen i ett par centimeter tjocka skivor. Slå över tomatsåsen och ställ in i ett par minuter i 250 grader precis före servering. Dekorera med basilikablad.

Annons
Annons