Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad majskyckling

Annons

4 portioner

Den här kycklinggrytan utgår från en hel kyckling, men det går även bra med kycklingbröst. En söndagsfavorit i Fredrik Erikssons familj.

4 portioner

1 majskyckling

1 msk smör

2 msk olivolja

3 dl vitt vin

10 små karljohansvampar alt champinjoner

1 knippe färsk lök

1 liten fänkål

2 kvistar färsk rosmarin

1 msk grov Dijonsenap

2 dl vispgrädde

salt

vitpeppar

1 kg färsk potatis

1 knippe färska örter

1/2 dl olivolja

flingsalt

1 knippe persilja grovhackad

Borsta potatisen och gnid in den med olivolja, örter och rosta den på 200 g i ca 40 min. beroende på storlek.

Stycka kycklingen.

Bryn kycklingbitarna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg.

Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta.

Tillsätt vinet.

Lägg på ett lock och låt det bräsera i 15 min.

Skär svamp, lök och fänkål grovt.

Repa bladen från rosmarinkvistarna.

Fräs svamp, lök, fänkål och rosmarin i lite olivolja. Salta och peppra.

Lägg över svampröran i kycklinggrytan.

Koka vidare i 10 min

Tillsätt senap och grädde och låt det koka vidare i ca 3 min.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera grytan med färskpotatisen som avslutas med persilja på toppen.

Annons
Annons