Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarinlamm med grön sparris

Annons

4 portioner

Lamm:

600 g lammfilé

1 msk finhackad rosmarin

smör till stekning

salt och svartpeppar

Sparris:

8 gröna sparrisar, ansade

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

Lökar:

16 röda steklökar

2 msk rödvinsvinäger

smör

Sellericrème:

600 g rotselleri Ca 400 g skalad

1/2 gul lök, skalad

2 vitlöksklyftor, skalade

2 dl crème fraiche

1 msk citronsaft

Dijondressing:

1 msk dijonsenap

4 msk lätt-crème fraiche

salt

Garnering:

1 msk hackade pistaschnötter

16 små svarta oliver

16 blad vattenkrasse eller smörgåskrasse

Sätt ugnen på 100 grader. Bryn lammet med rosmarin i smöret. Salta och peppra. Baka lammet i ugnen till en innertemperatur på 56 grader. Låt vila 10 minuter före tranchering.

Stek sparrisen knaprig i oljan. Smaka av med salt och peppar.

Lägg löken med skal på i en kastrull och täck med lättsaltat vatten. Slå på vinäger. Koka tills lökarna är mjuka, cirka 5 minuter. Skala och kyl ner. Värm i lite smör innan servering.

Skär selleri, lök och vitlök i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Sila bort vätskan och mixa slät med crème fraiche och citron. Smaka av med citronsaft och salt.

Blanda ihop dijondressingen.

Skär upp lammet och lägg upp som på bilden. Servera resten av sellericrèmen vid sidan om. Garnera med nötter, oliver och vattenkrasse.

Annons
Annons