Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffrans- och honungsglaserad kotlettrad

Annons

8 portioner

1 kg benfri kotlettrad

salt

Glaze:

1 1/2 msk flytande honung

1/2 msk soya

1/2 påse saffran

1 msk citron, pressad

1/2 tsk kanel, malen

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 1/2 kg potatis, klyftad med skal

1 zucchini, i halvmånar

1 tsk korianderfrö, krossade

1 msk sesamfrö

2 msk rapsolja

50 g flagad mandel, rostad

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ingredienserna till glazen.

Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Pensla köttet med glazen. Stek med digitaltermometer i mitten av ugnen till innertemperatur 65 grader, cirka 1 timme.

Lägg potatis och zucchini på en plåt. Strö över koriander, sesam och salt. Ringla över olja. Rosta i ugn cirka 30 minuter.

Skiva köttet. Strö på mandel.

Annons
Annons