Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagerdipp med rostad vitlök

Annons

4 portioner

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

flingsalt

1 dl lätt-crème fraiche

3 dl matyoghurt

1 tsk flytande honung

1 msk repad färsk timjan

Skala och hacka vitlöken så fint du kan. Vik ihop en korg av dubbel aluminiumfolie, lägg i vitlöken och ringla över olivolja och lite flingsalt. Sätt in under grillelementet i ugnen på 150 grader. Passa noga, så fort vitlöken börjar dofta och blir gyllene är den klar. Den får inte bli bränd, då smakar det beskt!

Blanda crème fraiche och yoghurt. Rör ner den rostade vitlöken, honung och timjan. Smaka av med salt.

Servera som dipp till chips eller grönsaker, till exempel stavar av gurka, morot och selleri och blomkålsbuketter.

Annons
Annons