Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapspanerad fläskkotlett med cole slaw

Annons

2 portioner

2 fläskkotletter med ben (à 200 g)

1 ägg

½ msk dijonsenap

½ msk svensk senap

rivet dygnsgammalt vitt bröd

eller ströbröd

vetemjöl

smör till stekning

½ dl olja till stekning

salt och peppar

Cole slaw:

1 klyfta av ett normalstort

vitkålshuvud

1 klyfta av ett normalstort savoykålshuvud

1 rödlök

100 g spenatblad

½ tsk hel kummin

1 msk saft av citron

1 tsk rivet citronskal

2 dl crème fraiche

salt och peppar

Garnityr:

några persilje- eller

rosmarinkvistar

2 citronklyftor

Till servering:

knaperstekt bacon

grillade potatishalvor

eller kokt potatis

brynt smör

Vispa upp ägget och blanda med dijonsenap och svensk senap i en djup tallrik. Blanda dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd med salt och peppar på en annan tallrik. Häll mjöl på ytterligare en tallrik. Doppa kotletterna i mjöl, skaka av lite, doppa dem sedan i äggblandningen och till sist i ströbrödet. Lägg kotletterna åt sidan så länge.

Fortsätt med cole slaw. Skala och finstrimla rödlöken. Skär vitkålen, savoykålen och spenaten i ytterst fina strimlor. Droppa över citronsaften och rör ned citronskalet. Krossa kumminet i en mortel och pudra över det. Blanda allt med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar och ställt kallt.

Strimla och knaperstek baconet och lägg det mellan hushållspapper. Håll sedan varmt.

Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna. Stek kotletterna gyllenbruna med frasiga 5- 6 minuter på varje sida. Lägg kotletterna någon minut på ett lager hushållspapper.

Lägg upp snyggt på ett varmt fat eller varma tallrikar med potatisar, bacon och cole slaw runt kotletterna. Garnera med några persiljekvistar och en citronklyfta.

Annons
Annons