Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smoky burgers med chipotlesalsa

Annons
En skön amerikansk burgare med mycket röksmak kan vara precis vad man längtat efter när julmaten känns passé.

4 portioner

400 g nötfärs

salt

nymalen svartpeppar

1 tsk spiskummin

1 dl barbecuesås, helst med hickory- eller chipotlesmak

1 vitlöksklyfta

1 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)

Salsa:

1 schalottenlök

1 lime

10-15 cocktailtomater

1 kruka färsk koriander

1/2-1 tsk chipotlepaste

1 tsk flytande honung

salt

nymalen svartpeppar

Servering:

4 hamburgerbröd

grönsallad

lökringar

saltgurka

Gör så här:

Blanda färsen med salt, peppar, spiskummin, barbecuesås, pressad vitlök och chipotlepaste. Låt stå medan du gör salsan.

Finhacka löken och pressa över limesaften. Tärna tomaterna och blanda ner. Smaksätt med grovhackade korianderblad, chipotlepaste, honung, salt och peppar.

Forma fyra burgare av färsen. Stek dem i grill- eller stekpanna så att de får fin yta, men de får gärna vara lite rosa i mitten.

Värm bröden. Fyll dem med sallad, burgare, lökringar och saltgurka. Toppa med salsan och servera genast.

Heta tips

Den som vill sätta smak på sina burgare på ett enkelt sätt blandar färsen med färdig barbecuesås. Här tar vi dessutom till chipotle (rökt chili) för extra röksmak.

Annons
Annons