Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb köttgryta med fyra sorters lök och couscous

Annons

4 portioner

500 g lammstek

1 msk olivolja

salt och peppar

1 gul lök

1 röd lök

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 msk koncentrerad kycklingfond

500 g passerade tomater

2 dl rödvin

maizena + vatten till redning

Till servering:

4 dl couscous

4 dl vatten

1 knapp msk koncentrerad kycklingfond

1 msk olivolja

1.

Skär lammköttet i två centimeter stora bitar. Skala och hacka gul och röd lök grovt. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.

2.

Hetta upp en stekgryta eller rymlig kastrull, slå i olja och lägg i köttet. Salta och peppra lätt. Se till att köttet får färg runt om. Vänd ner lökblandningen och låt den bryna med någon minut.

3.

Slå på passerade tomater, vin och koncentrerad kycklingfond. Sänk värmen så allt bara sjuder sakta och lägg på lock. Efter 20-25 minuter är grytan färdig. Red av med maizena och smaka av med salt och vitpeppar.

4.

Koka upp vatten, kycklingfond och olja. Tillsätt couscousgrynen, stäng av värmen, rör om och lägg på lock. Efter ett par minuter är allt färdigt att servera, gärna med blandad grönsallad till.

Annons
Annons