Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt hirs med kryddig korv

Annons

4 portioner

Idén med den här rätten påminner om pyttipanna. Fast jag har bytt ut potatisen mot de goda hirsgrynen. Om du vill går det bra att byta ut hirsgrynen mot ris.

8 dl kokt hirs (cirka 4 dl okokt)

400 g benfri kassler

2 kryddiga korvar, 200 g

300 g färsk svamp

1 stor morot

1/4 vitkål

1/2 dl rapsolja

1 tsk stötta kumminfrön

1 tsk timjan

2 ägg

1 dl hackad persilja

salt

tabasco

Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen, cirka 20 minuter. Låt grynen ånga av.

Strimla kasslern, skiva korven och dela svampen. Skala moroten och riv den grovt på rivjärnet. Strimla vitkålen med osthyvel.

Fräs kassler och korv i hälften av oljan. Tillsätt hirsgrynen och låt dem fräsa med en stund. Ställ pannan åt sidan.

Fräs svampen en liten stund i resten av oljan. Blanda ner morot, vitkål och kryddor och låt allt fräsa i några minuter till. Knäck i äggen och låt dem stelna lite innan de blandas upp med grönsakerna.

Vänd ner hirsblandningen och persilja och smaka av med salt och tabasco.

Annons
Annons