Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändska biff-brochette med aromatisk sallad

Annons

4 portioner

600 g ryggbiff eller oxfilé,

skuren i stora tärningar

Thaiphoon marinade, se recept

eventuellt blötlagda träspett eller andra

grillspett

½ gurka, skalad och skivad

1 morot, tunt strimlad eller skivad

1 röd paprika, strimlad

1 avokado, skivad

4 salladslökar, tunt skivade

1 huvud romansallat

2 nävar ruccolasallat

1 dl myntablad eller koriander

1 dl blad av thai basilika eller vanlig basilika

1 dl torrostade jordnötter

Dressing:

½ dl jungfruolivolja

2 msk sesamolja

2 tsk farinsocker

1 msk färskpressad citronsaft

1 röd dutch chile/spansk peppar,

finhackad med frön och mellanväggar

salt och nymald svartpeppar.

Börja med att blanda ihop marinaden. Lägg i köttet och marinera i minst två timmar, men allra helst över natten.

Skala, skiva och strimla alla grönsaker till salladen. Vispa även ihop dressingen. Ställ allt åt sidan, men blanda inte salladen med dressingen ännu.

Trä upp köttet på spett. Låt kolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark. Grilla spetten 4- 5 minuter över direkt glödvärme. Ta upp spetten efter 1 minut och doppa dem i marinaden igen. Lägg genast tillbaka på grillen och upprepa proceduren 3- 4 gånger. Snurra även spetten så att de blir snyggt grillade runt om.

Servering: Blanda alla salladsingredienser utom jordnötter med dressingen. Lägg upp som en bädd för spetten i djupa tallrikar och strö jordnötter över.

Annons
Annons