Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timjansrostade rotfrukter med falukorv och senapsdip

Annons

4 portioner

Många har falukorv på sin vardagslista. Det är ingen fettsnål produkt, men med rätt tillbehör hamnar den ändå på listan över nyttiga vardagsrätter. Vill man vara extra duktig satsar man på lätt falukorv.

2 morötter, skalade

0,5 kålrot, skalad

1 rödlök, skalad

8 potatisar, tvättade

2 msk olivolja

1 tsk timjan

salt

500 g falukorv, i skivor

1 burk lätt creme fraiche

1-2 msk fransk senap

salt och peppar

Skär alla rotfrukter i grova bitar. Potatisen får gärna ha skalet kvar. Slå över olivolja och timjan och blanda runt.

Rosta i ugn på 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills allt känns mjukt.

Stek falukorven i teflonpanna. Inget extra fett behövs. Blanda senap med lätt creme fraiche och smaka upp med salt och peppar.

Servera med en god sallad.

Annons
Annons