Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonfisksallad

Annons

4 portioner

2 burkar tonfisk i vatten

1 röd lök

100 g haricots verts

isbergssallad

friséesallad

rosésallad

3 tomater

1 bit gurka

2 hårdkokta ägg

2 citroner

Till servering:

olivolja med citronsmak

havssalt

Skölj grönsakerna och se till att de torkar. Hårdkoka äggen och spola dem i kallt vatten.

Ge bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen genom att spola kallt vatten i kastrullen. Bönorna ska fortfarande ha kvar sin spänst och tuggmotstånd.

Låt tonfisken rinna av i sil eller durkslag. Skär tomater och gurka i skivor, löken i ringar och riv salladen grovt. Skala och dela äggen i halvor.

Fördela salladsblandningen i högar på fyra tallrikar. Toppa med tonfisk, lök och tomatskivor. Droppa över lite olivolja med citronsmak och garnera med ägghalva och citron. Salta får var och en göra. (TT Spektra)

Annons
Annons