Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två-gånger-i-grytan-fläsk

Annons

4 portioner

Ännu en variant av en kinesisk klassiker som känns helt ny för oss.

500 g benfri fläskkarré

1 purjolök

2 morötter

3 vitlöksklyftor

olja

3 msk soja

2 tsk het chilisås

3 msk hoisin-sås (finns på asiatiska hyllan)

Skölj köttet. Dela det i två delar längs med fibrerna. Lägg i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och skumma noga. Sänk sedan värmen och sjud i en halvtimme under lock.

Skölj purjolöken och skär i fem centimeter långa stickor. Skala morötterna och skär i lika långa tunna stickor. Skala och finhacka vitlöken.

Ta upp köttet och låt det rinna av ordentligt och svalna något. Skär sedan i tunna skivor eller strimlor.

Hetta upp olja på stark värme i en wok eller vid stekpanna. Fräs köttet och morötterna under omrörning tills det fått ordentligt med färg. Tillsätt vitlök, soja, chilisås och hoisin-sås. Fräs ytterligare någon minut under omrörning.

Servera genast, gärna med jasminris eller nudlar.

Annons
Annons