Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildsvinsgulasch med surkål, paprika och crème fraiche

Annons

4 portioner

1 kg skinka eller bogkött av vildsvin, skuret i bitar

smör och olja till stekning

3 msk spanskt, (lätt rökt), paprikapulver

1 gul lök, hackad

2 röda paprikor, skurna i små bitar

2 vita paprikor, skurna i små bitar

2 vitlöksklyftor, hackade

1 dl hönsbuljong

salt och peppar

300 g surkål

3 dl crème fraiche

2 dl färska minichampinjoner

Bryn köttet i het panna i smör och olja så det får fin färg runtom. Flytta över det till en gryta, tillsätt paprikapulvret och låt allt svettas i grytan på svag värme; då vaknar paprikasmaken.

Fräs under tiden lök, paprika och vitlök i stekpannan. Blanda ner detta samt hönsbuljongen i grytan och tillsätt vatten så att det täcker väl. Koka långsamt med locket på glänt eller ställ in grytan i 150 graders ugnsvärme tills köttet är mört, ca 60 minuter (tiden kan variera beroende på köttkvalitet).

Smaka av med salt och peppar. Tänk på att den äkta paprikan har både styrka och rökighet.

Till sist ska surkålen ner i grytan. Toppa med crème fraiche och som här med några frästa minichampinjoner. Servera, gärna med kokt potatis.

Annons
Annons