Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinsvängd vit sparris med rimmad lax

Annons

4 portioner

1 bunt vit sparris

(2 om de är smala)

salt

socker

1 schalottenlök

2 msk strimlad gräslök

2 msk smör

1 dl vitt vin

2 hackade vitlöksklyftor

4 skivor rimmad

(eller rökt) lax

50 g forellrom

1 citron

Skär av det nedersta på sparrisstänglarna. Skala och sjud dem i cirka fem minuter i lättsaltat vatten med lite socker i. Låt rinna av och ställ åt sidan.

Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda med strimlad gräslök.

Smält smör, tillsätt vin och koka ihop några minuter. Häll i sparrisen och hälften av lökblandningen, skaka runt och låt allt bli varmt.

Fördela laxen på fyra assietter. Placera sparrisen ovanpå. Toppa med forellrom och resten av lökblandningen. Pressa över citronsaft och strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Annons
Annons